Termometr kucharski

Wykonany ze stali nierdzewnej. Czytelna tarcza z motywami zwierząt. Dokładność potwierdzona certyfikatem

OFERTA WYPRZEDANA!poproś o wznowienie

Chcę by ta oferta została wznowiona

Spóźniłeś się? nie szkodzi, w większości ofert jest możliwe ich wznowienie, dzięki Twojemu zgłoszeniu zadbamy o to!
19
Rabat -34%
Katalogowa 29 zł
Najniższa cena z 30 dni: 19 zł
Oferta nr: 90724, dodano 08.03.2021
Czas trwania oferty już minął!

Oferta wznowiona w dniu: 2021-06-09

Zobacz wznowioną ofertę

Oferta wznowiona w dniu: 2022-01-01

Zobacz wznowioną ofertę

Termometr kucharski do mięsa pozwoli przygotować idealnie soczyste mięso

w tej okazji znajdziesz:

19 zł zamiast 29 zł za Termometr kucharski do mięsa

szczegóły okazji:

Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.

Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:

  • wołowina powinna osiągnąć min. 63° C;

  • drób i wieprzowina - min. 74° C przez co najmniej 2 minuty;

  • potrawy regenerowane – min. 75° C;

  • potrawy przechowywane – min. 63° C.

Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona w kilku miejscach.

Specyfikacja:

  • Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.

  • Czytelna tarcza z motywami zwierząt.

  • Dokładność potwierdzona certyfikatem.

  • Średnica tarczy ok. 5cm.

  • Długość całkowita ok. 14cm.

  • Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.

  • Okazja:Termometr kucharski do mięsa

  • Kliknij Kup Teraz i wybierz dla siebie:

  • 19 zł zamiast 29 zł za Termometr kucharski do mięsa

  • Dokładny opis produktu znajduje się w Szczegółach Okazji

  • Jedna osoba może nabyć dowolną liczbę kuponów!

podmiot odpowiedzialny:

Portal CwanyLis.pl

Oferta ważna:

od 08-03-2021 do 10-06-2021
  • Numer oferty: 90724

  • Podczas dokonywania płatności za kupon, w formularzu zamówienia należy podać dane do wysyłki towaru.

  • Oferta nie obejmuje kosztów przesyłki, zostaną one doliczone automatycznie podczas dokonywania płatności za kupon na CwanyLis.pl.

  • Pamiętaj!!! Jeśli chcesz zaoszczędzić na kosztach wysyłki, sprawdź w tym celu jakie przedmioty znajdują się w asortymencie danego sprzedawcy. Możesz to zrobić klikając "POKAŻ OFERTY PARTNERA" i za przesyłkę zapłacić tylko raz.

  • Koszt przesyłki wynosi:

  • 1) Kurier GLS 14 zł

  • Przy braku uiszczenia opłaty za wysyłkę, przesyłka nie zostanie dostarczona.

  • Brak możliwości odbioru osobistego zamówienia.

  • Czas realizacji zamówienia (wysyłki towaru): do 2 dni roboczych.

  • W przypadku jakichkolwiek pytań, prosimy pisać na adres e-mail: produkty@CwanyLis.pl.

  • Okazja nie łączy się z innymi promocjami.

Świetnie! Masz już TO w koszyku :)

Te promocje odwiedziłeś zobacz

r e k l a m a